Sisteme multisursă

Sisteme flexibile folosind energii regenerabile

Întotdeauna am crezut în sistemele flexibile!
Acestea combină optim multiple surse de energie (inclusiv cele regenerabile), pentru a oferi un confort ridicat la costuri de exploatare minime.

Sistemele au la bază o tehnologie modernă și eficientă care conectează mai multe componente (rezervor de acumulare, boiler apa caldă, surse de căldura, alti consumatori de energie- de ex. o piscină), cu un control unitar.

  • Panourile solare Sunt o componentă generatoare de căldură pentru sistem, acestea pot fi combinate cu alte componente generatoare de căldură.
  • Șemineul Este o componentă generatoare de căldură pentru sistem, acesta poate fi combinat cu un boiler pe lemne sau un sistem de panouri solare.
  • Boilerul pe lemne Este o componentă generatoare de căldură pentru sistem, acesta poate fi combinat cu un boiler electric sau un sistem de panouri solare.
  • Pompa de căldură Asigură transferul de căldură între multiplele surse generatoare de căldură și consumatorii din sistem, care pot fi încălzirea în pardoseală, o piscină etc.
  • Rezervorul de acumulare Componenta centrală a sistemului, este destinat pentru acumularea şi distribuţia ulterioară a energiei termice din cazane pe combustibil solid, pompe termice, colectoare solare, cazane electrice etc.
  • Încălzirea locuinței Consumatorii de căldură din sistem pot fi multipli, de exemplu încălzirea în pardoseală sau orice alte sisteme de încălzire a încăperilor locuinței.
  • Apa menajeră Poate fi încălzită cu apa caldă acumulată în rezervorul de acumulare, apă încălzită de una sau mai multe surse de generatoare de căldură din sistem.
  • Piscina Poate fi încălzită cu apa caldă acumulată în rezervorul de acumulare, apă încălzită de una sau mai multe surse de generatoare de căldură din sistem.

 

Un avantaj important îl reprezintă faptul că sistemul este controlat centralizat . Astfel, un singur controler, controlează atât sistemul solar, sursele de căldura (pompa de căldură, centrala pe gaz sau curent electric, cazanul pe lemne) cât și a consumatorilor ( boilerul de apă caldă, sistemul de încălzire, alți consumatori- de ex. o piscină)

Mai mult, sistemul poate fi supravegheat și controlat de la distanță via internet, prin intermediul controlerului IR.

ir 12 smart controller copy

Începe acum, dezvoltă mai târziu!

Sistemele nostre îți oferă posibilitatea de a conecta ulterior alte surse de energie făra a fi necesară refacerea instalației de încălzire.
De exemplu, poți începe cu achiziția unei pompe de căldură, iar, ulterior, poți conecta practic orice în materie de echipamente pentru încălzire (solar, rezervoare adiționale, electric, cazane pe lemn, centrale pe gaz.

Libertatea care nu costă!
Cel mai important este fapul că această libertate de dezvoltare a sistemului nu cost în plus.
Pur și simplu conectează, exploatează, economisește!