Pompe de căldură

Achiziția unei pompe de căldură nu a fost niciodată simplă!

 

pompă de căldură aer-apă CTC Ecoair 400

 

Iată câteva aspecte care ar trebui să conteze în luarea deciziei:

Calitate de top

Oferim echipamente produse de  CTC Enertech, producator tradițional suedez, care produce echipamente de încălzire din 1923.  Pompele de căldura sunt produse de peste 30 ani, CTC Enertech fiind primul producător care a introdus pe piață pompele de căldură aer-apă, situându-se astfel pe poziție de top în domeniu.

Pompele de căldură CTC au fost etichetate cu European Quality Label for Heat Pumps (Q label), acest lucru garantând în principal faptul că parametrii declarați sunt reali, faptul că furnizorul echipamentului este de încredere și serviciile postvânzare sunt asigurate.

Pompele de căldură CTC sunt caracterizate prin durată de funcționare îndelungată chiar în condiții climatice extreme prezente în peninsula Scandinavă. Acest fapt constituie principalul motiv care plasează pompele de căldură în topul celor mai bune produse în Europa.

Parametrii de funcționare excelenți

CTC Enertech pune accentul pe inovație. Ultima serie de pompe de căldură excelează în privința parametrilor de funcționare în comparație cu produsele altor compettitori:

  • Temperatură ridicată a agentului termic, până la +65 °C
  • Funcționare garantată chiar și la temperaturi externe extreme, până la -22 °C pentru pompele de căldură aer-apă
  • Sistemele cu pompe de căldură CTC sunt încadrate în clasa de eficiență energetica cea mai ridicată, A+++
  • Construcție compactă– circuit frigorific izolat, instalare ușoarărefrigerant circuit, easy installation
  • Funcționare extrem de silențioasă

Servicii postvanzare de calitate

In general, este foarte ușor să achiziționați o pompă de căldură de la un furnizor. Este, însă, mult mai complicat să achiziționați o pompă de căldură potrivită situației faptice concrete, existente la fața locului, pentru fiecare client în parte. Mulți clienți dețin deja, sau intenționează să achiziționeze un sistem solar termal, o piscină, termoșeminee, etc., iar de aceste aspecte ar trebui ținut cont în momentul proiectpării sistemului, pentru ca acesta să funcționeze în mod corespunzător și eficient. Proiectarea unui sistem de încălzire și preparare ACM eficient, inclusiv asistența în vederea obtinerii de fonduri prin programul Casa verde, constituie o parte importantă a serviciilor oferite clienților.

Ulterior instalării pompei de căldură, sunt oferite servicii postvânzare (garanție, postgaranție). Sistemele noastre pot fi extinse ulterior( sistem solar termal, termoșemineu, încălzirea unei piscine, etc.). Mai mult, avem posibilitatea de a monitorizării de la distanță a sistemelor noastre, ceea ce permite o ajustare facilă a acestora de către utilizator și urmărirea parametrilor de funcționare a pompelor de căldură și a întregului sistem de către departamentul nostru de service.

Reprezentanții noștri comerciali și tehnici regionali vă stau la dispoziție indiferent că aveți nevoie de suport tehnic, ofertă pentru sistem sau montaj.

Incălzirea confortabilă a spațiului

Centralele pe gaz necesită mentenanță periodică. Centralele pe combustibil solid, necesită și mai mult timp alocat supravegherii, alimentării cu combustibil, curățirii, aprinderii, etc. În cazul pompelor de căldură, nici una dintre acțiunile mentionate mai sus nu e necesară. În prezent, pompele de căldură pot fi conectate chiar și pe sisteme de încălzire cu radiatoare, nefiind necesară investiția intr-un sistem de încălzire în pardoseală.

Unele variante de pompe de căldura permit controlul la distanță, prin internet, ceea ce înseamnă că inspecțiile anuale (contra cost), pot fi evitate. In cazul apariției unei avarii sau a unei anomalii în funcționarea sistemului, un e-mail este trimis automat utilizatorului sau unității de service autorizat. În acest fel se poate extinde perioada de garanție a pompei de căldură.

Tehnologie cu impact redus asupra mediului

Pentru clșienții conțtienți de importanța acestui aspect, pompele de căldură reprezintă o sursă de căldură preferată, din moment ce impactul asupra mediului este semnificativ mai mic în comparație cu alte surse de căldură.  Pompele de căldură ajută la reducerea emisiilor de gaze de seră în atmosferă, reduce consumul de resurse neregenerabile(gaz, carbune, lemn, etc.), iar produsele de buna calitate, nu poluează nici măcar fonic mediul înconjurător.

Economii mari de energie

Noi punem accentul pe proiectarea corectă a întregului sistem de încălzire care include și pompa de căldură. În acest mod, echipamentul va funcționa in parametri optimi, realizând astfel economii importante de energie pe parcursul unei îndelungate perioade de funcționare a echipamentului. Mai mult, sistemele noastre permit combinarea și controlul optim a mai multor surse de căldură, precum sistemele solar termale, termoșeminee și centrale termice obișnuite. Economiile astfel realizate, cresc semnificativ.

Funcționare foarte silențioasă

Nivelul de zgomot în funcționare nu a fost niciodată ridicat la producatorul de pompe de căldură CTC Enertech, totuși, proiectanții noilor pompe de căldură au reușit să obțină un nivel de zgomot atât de redus, încât noi am devenit lideri de piață pe acest segment.

Tipuri de pompe de căldură

Pompele de căldură sunt disponibile în două variante principale:

Pompe de căldură aer- apă

Pompele de căldură aer-apă  utilizează energia din aer. Ultimele modele funcționează chiar și în condiții extreme, la temperaturi exterioare de -22°C. Acestea beneficiază de design compact, de ex. întraga pompă de căldură are o construcție unitară- gama de produse  ECOAIR din oferta noastră.

Pompele de căldură sunt fabricate și in varianta de design split, variantă care implică existența a două unități, una exterioara și una interioară, unite printr-un circuit frigorific. Costul de achiziție pentru acestea este în general mai mic, însă instalarea acestora poate ridica probleme, iar acestea sunt supuse verificărilor tehnice anuale..

Pompele de căldură sol-apă

Pompele de căldură sol-apă folosesc energia din sol (sunt independente de temperatura ambientală). Acestea extrag energia primară din colectorul primar care poate fi montat vertical (foraje de adâncime) sau orizontal (bucle dispuse orizontal la adâncime mai mare decât cea de îngheț). Costul inițial pentru colectorul orizontal este mai mic decât cel fertical, dar puțin mai mare decât varianta aer-apă. Pompele de căldură sol-apă se montează la interior. Sunt disponibile în două variante- unitate independentă sau unitate ce incorporează și un acumulator de căldură pentru încălzire și preparare ACM. Acestea din urmă, includ deasemenea și un controler si alte componente necesare în interiorul unei carcase compacte de dimensiuni reduse.