Panou solar KPG1

Panoul solar KPG1 este un panou ce inglobeaza tehnologie avansata si este proiectat pentru a conferi performante ridicate la un pret rezonabil. Productia acestuia se realizeaza pe o linie robotizata ce implica un minim de aport uman la fabricarea lui. Panoul are un design elegant si o suprafata absorbanta mare.

  • Permite montaj atat vertical cat si orizontal
  • Raport pret/performanta optim datorita productiei robotizate
  • Absorberul este realizat din tevi de cupru cu foi de aluminiu sudate prin laser si placate cu suprafata absorbanta eficienta Eta plus
  • Suprafata absorbanta mare in comparatie cu suprafata totala a panoului
  • Rezistenta hidraulica scazuta =consum redus de energie al pompei de recirculare
  • Permite conectarea paralela a panourilor pe suprafete extinse
  • Panou solar certificat Keymark
  • Design elegant, fara rama vizibila
Panou solar KPG1
Model KPG1-ALC
Dimensiuni l × L × H 1170 × 2150 × 83 mm
Suprafata panoului 2,52 m2
Dimensiuni racorduri 4× teava Cu 22
Absorber Cupru-aluminu/Harp type
Suprafata Absorber Blue Tec Eta Plus
Grosimea izolatiei 4 cm
Prsiune maxima de functionare 6 bar
Volum lichid 1,7 l
Greutate 38 kg
Sticla  clear solar
 Cod  10336

Absorberul  panoului KPG1 e produs folosind tehnologie de ultima ora in domeniul sudurii tablei de aluminiu. Acest fapt permite un transfer excelent de energie solara catre colectorul din tevi de cupru al panoului.

EtaPlus e o suprafata absorbanta foarte eficienta, de culoare albastra, obtinuta prin placarea tablei de alumniu al absorberului cu componente pe baza de ceamica si metal ( CERMET), si reprezinta una dintre cele mai performante suprafete absorbante utilizate la panourile solare.

Toate acestea garanteaza pe termen lung stabilitatea parametrilor de functionare si fiabilitatea panoului solar, coeficientul de absorbtie α= 95 % (± 2 %) si emisie  ε= 5% (± 2 %).

Placarea colectorului cu Eta plus e realizata de BlueTec, o renumita firma germana, care are ca principiu de baza protejarea mediului inconjurator. Procesul de placare in sine e lipsit de orice emisii poluante, folosindu-se doar energie electrica –  aprox. 1 kWh / m²  de suprafata placata, iar acel kW e produs de fiecare m2 de panou solar in prima ora de functionare. Pe parcursul intregii perioade de utilizare, panourile cu suprafata absorbanta EtaPlus pot produce aprox.  20,000 kWh/m2 fara emisii de  CO2.