Aerisire cu recuperarea căldurii

UNITĂŢI LOCALE PENTRU AERISIRE CU RECUPERAREA CĂLDURII

Unităţi locale de aerisire cu recuperarea căldurii pot fi utilizate îndeosebi la moderniarea clădirii la care, în urma înlocuirii ferestrelor şi prin aplicarea termoizolaţiei impermeabile a suprafeţelor exterioare ale clădirii,s-a produs etanşarea încăperilor. În aceste încăperi trebuie asigurată suficientă aerisire. În special în perioadele friguroase, aerisirea este legată cu mari pierderi de căldură.

O soluţie o reprezintă aerisirea controlată cu recuperarea căldurii prin unităţile HR. Asigurăm astfel nu numai un mediu agreabil pentru locuitorii spaţiilor respective, ci eliminăm totodată şi aparăţia fungiilor pe pereţii încăperilor. Marele avantaj al acestui tip de unităţi constă în instalarea lor simplă. Unităţile de aerisire se montează direct într-un perete din spaţiul afectat, deci nu este nevoie de tubulaturi, adesea voluminoase, de admisiune şi evacuare, nici de alte lucrări de construcţii mai grosiere.

HR 30W, HR 100W

Prezentul tip de unităşi de aerisire cu recuperarea căldurii este destinat diverselor tipuri de încăperi din clădiri de locuit. Unităţile oferă două randamente de aerisire. Randamentul de lucru pentru aerisire necesară a încăperii pe timp de absenţa persoanelor şi randamentul sporit pentru o mai intensivă aerisire a încăperilor pe timp de folosire mai mare a încăperilor. Comutare între randametul de lucru şi cel sporit este posibilă cu comutatorul manual sau în mod automat cu higrostat, în funcţie de grad presetat al umidităţii relative a aerului detectate din spaţiul respectiv.

Aceste unităţi lucrează cu bilanţ de presiune echilibrat, aduc în încăperi aproape aceeaşi cantitate de aer proaspăt cu cel evacuat. De aceea nu se poate produce aspiraţia mirosurilor din celelalte încăperi.

Amândouă unităţi pot fi instalate în mod standard în peretele de grosime maximă de 280 mm, în cazul unei grosimi mai mari a peretelui trebuie utilizată extinderea EXT 100.

Unitatea HR 30W este prevăzută pentru aerisirea îndeosebi încăperilor de locuit, cum ar fi camere de lucru – cabinete, camere de zi, bucătării ş.a. O unitate HR 30W poate fi folosită pentru aerisirea unei încăperi de o suprafaţă maximă de 40 m2. Cu această unitate pot fi aerisite camere de baie sau WC-uri.

Unitatea HR 30W este dotată cu un filtru fin din poliuretan, clasa de filtrare EU2, care reţine praf, este potrivită şi pentru camere de copii.

Unitatea HR 100W este destinată aerisirii încăperilor de locuit mai mari, cum ar fi săli de mese, bucătării mari locuibile, încăperi de întruniri ş.a. Cu unitatea HR 100W poate fi aerisite saloane mai mici ale restaurantelor. În unitatea nu este instalat niciun filtru. La cerere poate fi cumpărat filtru de clasa tEU2.

Prelungitorul EXT 100 este prevăzut pentru instalaţii de unităţi HR 30W şi HR 100W în pereţi de grosimea de la 280 mm până la 500 mm.

 

Unităţi locale de aerisire cu recuperare
Modelul Performanţa Greutatea Regim de operare Puterea de ventilare ridicată
  [%] [kg]

admisie
[m3/h]

evacuare
[m3/h]

consum de
putere [W]

nivel de
zgomot [dB]

admisie
[m3/h]

evacuare
[m3/h]

consum de
putere [W]

nivel de
zgomot [dB]

HR 30W 70 4,85 30 35 10 18 40 50 28 23
HR 100W 70 4,95 38 43 12 20 69 77 30 31

 

SISTEME DE AERISIRE CU RECUPERAREA CĂLDURII

În prezent, majoritatea clădirilor nou construite sunt ermetice. Cu prilej de renovace, adesea sunt etanşate marea parte de rosturi şi guri de aerisire, încât să nu fie produse pierderi de căldură nedorite. Astfle însă este împiedicat schimbul natural de aer în încăperi. În legătură cu acestea, lipseşte însă în încăperile aerul proaspăt, se acumulează mirosuri neplăcute şi pot apărea fungii. De aceea trebuie asigurat schimbul de aer necesar atfel încât să fie minimalizate pierderile de temperatură prin aerisire.Această este posibil numai prin folosirea unităţilor de aerisire cu recuperarea căldurii, aşa numitelor unităţi de recuperare. Unitatea are încastrat schimbător cu recuperarea căldurii, în care aerul cald uzat transmite majoritatea căldurii sale aerului curat admis.

Aerul cald nu este evacuat printro fereastră deschisă fără nici un folos. Vă oferim două tipuri principale de unităţi de aerisire cu recuperarea căldurii. Unităţi centrále cu randament mai mare, de la care aeru este distribuit prin tuburi în fiecare încăpere în parte. Celălalt tip reprezintă unităţi locale care se montează în perete şi asigură schimb de aer numai pentru încăperile în care sunt montate.

Unitatea centrală asigură schimb uniform de aer în toată clădirea. Unitatea cu tubulatură aduce aerul proaspăt în încăperile de locuit cum este dormitor sau camere de zi şi evacuează aer uzat încăperile solicitate cum este WC, baie şi bucătărie.

Aer proaspăt pentru casa dumneavoastră

Ventilarea clădirilor fără pierderi termice

Recuperarea căldurii

Stop fungiilor şi microbilor

Mediu sănătos pentru locuinţă

 

Sentinel Kinetic

Sentinel Kinetic este moderní unitatea centrală de aerisire cu recuperare a căldurii destinată îndeosebi pentru aerisirea
vilelor şi caselor de locutit de proprietate personală. Comanda acesteia permite reglaj arbirar de intenzitate a aerisirii pentru orice interval şi oricare zi din săptămână, deci este posibila programarea unităţii precis după necesităţi. Unitatea de comandă este livrată cu limbă cehă, de aceea reglajul este forte simplu. Větrací unitatea de aerisire se instalează pe perete.

Panou de comandă este încastrat în partea de faţă a unităţii de aerisire. Unitatea are integrat un bypass pentru perioadă de vară. Clapa de bypass este operată electronic pe baza temperaturii interioare a clădirii. Filtrele din unitatea pot fi schimbate foarte simplu.

Unitatea de comandă permite conectarea tuturor elementelor de comandă externe ca de exemplu sensor de umiditate ori sensor de calitate a aerului, sau de exemplu poate fi ridicată puterea unităţii prin aprinderea lămpii să zicem în cabina de WC. Un mare avantaj al acestei unităţi constă în pretenţii reduse de spaţiu necesar şi mersul forte silenţios.

  • meniu în limba cehă
  • mersul foarte silenţios
  • programabilitate largă
  • randament de până 92 %
  • filtre amovibile lavabile
  • putere max 270 m3/oră

 

HR100R

HR100R este o unitate cu pretenţii reduse de spaţiu prevăzută
pentru aerisirea cu recuperare a temperaturii pentu apartmente
sau grupuri de încăperi in case de locuit de proprietate personală.
Datorita dimensiunilor, instalarea lor este foarte simplă şi
unitatea poate fi amplasată şi întrun spahiu forte redus (de ex.
întrun dulapior, pe tavan suspendat, ş.a.). pentru distribuţia
aerului se folosesc tuburi de diametru de 100 mm. Montajul
sistemului cu unitatea HR100R este simplu şi rapid.

Modelul cu marcajul HR100R pot fi numai aşezat pe construcţia. Montajul pe perete nu este posibil. Model cu marcajul HR100RS poate fi suspendat sub structură de tavan.

  • dimensiuni reduse
  • costuri reduse de exploatare
  • nivel redus de zgomot
  • performanţa 70 %

Specificaţii:

Modelul

Puterea de ventilare

Putere instalată min/max

Dimensiuni (mm)

Greutatea
Sentinel Kinetic 270 m3/oră 13 W/128 W 550/550/285 15 kg

Sentinel Kinetic Plus B

380 m3/oră 14 W/140 W 776/745/520 24 kg
HR 100 R 77 m3/oră 14 W/35 W 310/240/160 6 kg
HR 100 RS 77 m3/oră 14 W/35 W 310/240/160 6 kg

 

____________________________________________________